ГоловнаПолітика

Насірова вивезли з "Феофанії" (оновлено)

Діагноз голови ДФС перевірять.

Голову Державної фіскальної служби Романа Насірова вивезли з "Феофанії", мабуть, на засідання суду щодо обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Насірова вивезли в кареті швидкої допомоги, її супроводжували два мікроавтобуси.

Родичі заявили журналістам, що їм не відомо, куди вивезли Насірова.

Раніше в суботу адвокати Насірова повідомили журналістам, що лікарі о 10:00 проведуть консиліум, на якому вирішать, чи можна транспортувати главу ДФС.

Оновлення 11:31 . У прес-службі НАБУ сказали агентству "Інтерфакс-Україна", що Насірова перевозять в іншу медустанову.

"Його перевезли в інший медичний заклад з метою підтвердження або спростування діагнозу. Залежно від висновків медиків буде ухвалюватися рішення про терміни і спосіб проведення (судового) засідання щодо обрання запобіжного заходу", - сказали там, підкресливши, що в будь-якому випадку це засідання має відбутися не пізніше вечора неділі, 5 березня.

Оновлення 12:14. Насірова відвезли в Інститут кардіології імені Стражеска.

"Його відвезли в клініку Стражеска, на Народного ополчення, 5",- повідомив Українським Новинам директор НАБУ Артем Ситник.

За його словами, на цю мить депутати Верховної Ради блокують підходи до інституту.

Сам Насіров вранці в суботу написав у фейсбуці, що "налаштований з часом піти до суду і особисто взяти участь у засіданні, на якому розглядатиметься запобіжний захід".

"Коли саме - це залежить від лікарів, сподіваюся, їм вдасться за короткий час завершити реабілітацію, і тоді я зможу професійно в суді публічно розгромити всі надумані звинувачення", - зазначив він.

Насіров також запевнив, що не збирається ховатися від слідства.

"Не робіть з мене цапа-відбувайла. Я - патріот України, тут живуть мої батьки, дружина, троє дітей, друзі. Я нікуди не збирався тікати, і не буду робити цього в майбутньому", - написав він.

Причиною своєї хвороби він назвав "роботу на межі".

"Прикро, що організм не витримав раптового психологічного тиску. Але, повторюся, я зацікавлений якнайшвидше вирватися з лікарні, щоб довести безпідставність висунутих звинувачень", - заявив глава ДФС.

Нагадаємо, детективи НАБУ в ніч на 3 березня повідомили Насірову про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Йому закидають неправомірне розстрочення податкових боргів підприємствам Онищенка та нанесення збитків державі на 2 млрд гривень. Напередодні Насіров зліг у лікарню з нібито інфарктом міокарда.

Керівник НАБУ Артем Ситник попередив главу ДФС про наслідки за симуляцію і зазначив що у газовій справі Онищенка це може бути вже другим випадком симуляції хвороби.

3 березня Кабмін усунув Насірова від посади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram