ГоловнаСвіт

Японія передала Малайзії відбитки пальців убитого брата Кім Чен Ина

Відбитки будуть надані для розслідування вбивства Кім Чон Нама.

Японія передала Малайзії відбитки пальців убитого брата Кім Чен Ина
Ким Чон Нам
Фото: obozrevatel.com

Японія надала Малайзії відбитки пальців брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина - Кім Чон Нама, отримані в момент його затримання в Міжнародному аеропорту Наріта 2001 року.

Про це агентству Kyodo news повідомило джерело, знайоме з ситуацією.

Відбитки будуть надані для розслідування вбивства Кім Чон Нама. Його вбили минулого місяця в аеропорту Куала-Лумпура.

Японський уряд отримав відбитки пальців 2001 року, коли Кім Чон Нам намагався перетнути кордон за фальшивим домініканським паспортом із китайським псевдонімом Пан Сюн. Тоді він намагався в'їхати до Японії разом з двома жінками і чотирирічним сином. Японській владі Кім Чон Нам пояснив, що збирається відвідати "Діснейленд" в Токіо.

Надання відбитків стало першим випадком, коли Японія допомагає в розслідуванні вбивства Кім Чон Нама. Раніше південнокорейське видання The Korea Times повідомляло, що до вбивства може бути причетний лідер КНДР Кім Чен Ин, а приводом могли стати закордонні рахунки дядька братів, а також спадок їхнього батька, який перейшов до Кім Чон Нама.

За версією поліції, вбивство сталося в результаті отруєння. В аеропорту на Кім Чон Нама напала жінка, яка накинула йому на голову тканину, просочену отруйною речовиною. Після цього потерпілий звернувся до співробітників аеропорту зі скаргою на печіння в очах. Кім Чон Нам помер дорогою в лікарню.

Як повідомляли раніше, підозрюваним у вбивстві Кім Чон Нама загрожує смертна кара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram