ГоловнаСвіт

Всесвітній конгрес українців відкрив представництво в Брюсселі

ВКУ буде активно просувати інтереси України в інституціях ЄС, НАТО та інших організаціях.

Всесвітній конгрес українців відкрив представництво в Брюсселі

Представництво Всесвітнього конгресу українців (ВКУ) розпочало діяльність у Брюсселі.

Презентація місії відбулася за підтримки української громади Бельгії та дипломатичних представництв України, повідомляє "Укрінформ".

"Ми відкриваємо цю місію, щоб постійно бути присутніми в європейських структурах, щоб просувати європейську інтеграцію України", - заявив президент ВКУ Євген Чолій.

Він зазначив, що дуже символічним є те, що місія починає свою діяльність у день вшанування пам'яті Героїв Небесної сотні.

Директор брюссельського представництва ВКУ Марина Ярошевич зазначила, що місія буде активно просувати інтереси України в інституціях Євросоюзу, штаб-квартирі НАТО та інших міжнародних організаціях, включаючи Раду Європи і ОБСЄ.

Чолій також наголосив, що одним із завдань місії ВКУ в Брюсселі буде протидія, спільно з українською громадою і дипломатами, масштабній російській дезінформації і пропаганді.

Всесвітній конгрес українців сьогодні об'єднує 20 млн українців у 33 країнах світу. ВКУ було визнано неурядовою організацією зі спеціальним консультативним статусом економічної і соціальної радами Організації Об'єднаних Націй.

Нагадаємо, наприкінці січня в Брюсселі пройшов фестиваль українського кіно. Упродовж двох днів у кінотеатрі Bozar показували класику і сучасні українські фільми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram