ГоловнаСвіт

Китай застеріг Трампа від розв'язання торгової війни

У Пекіні вважають, що США і КНР повинні співпрацювати, щоб сприяти розвитку торгівлі.

Китай застеріг Трампа від розв'язання торгової війни
Фото: ru.tsn.ua

Міністр торгівлі Китаю Гао Хучен попередив президента США Дональда Трампа, що торгова війна між двома країнами завдасть значної шкоди обом сторонам.

Про це повідомляє Associated Press

За словами представника китайського уряду, країни повинні співпрацювати, щоб сприяти розвитку торгівлі.

Гао також наголосив, що торгова війна взагалі не повинна бути вибором для взаємин між країнами, на відміну від "діалогу і взаємодії".

Нагадаємо, під час своєї передвиборної кампанії Трамп обіцяв підвищити імпортні мита на китайські товари до 40%. Поки що ніяких офіційних кроків з його боку не було. Крім того, американський лідер звинувачував Китай у тому, що Пекін занижує курс юаня, щоб зробити свої товари дешевшими та привабливішими на світових ринках. За словами мільярдера, політика КНР руйнує американський бізнес і знищує робочі місця.

В останні місяці Трамп зробив кілька неоднозначних випадів щодо таких болісних для Пекіна питань, як статус Тайваню і Південно-Китайського моря. Він також викликав обурення китайської сторони тим, що поговорив по телефону з лідером Тайваню Цай Інвень, що стало першою такою розмовою між лідерами Тайваню і США за кілька десятиліть. Однак на початку лютого Трамп пообіцяв поважати "політику одного Китаю".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram