ГоловнаСвіт

Правозахисники закликали закріпити питання захисту прав людини в конституції Сирії

Переговори ООН щодо Сирії в Женеві почнуться 23 лютого.

Правозахисники закликали закріпити питання захисту прав людини в конституції Сирії
Фото: www.timesofisrael.com

Близько 40 правозахисних та інших організацій заявили про необхідність зробити питання прав людини пріоритетним на майбутніх переговорах щодо Сирії в Женеві.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно зі спільною заявою цих організацій, питання захисту прав людини повинно стати ключовим під час перехідного і постконфліктного періоду і повинно бути закріплене в конституції.

Співавторами заяви виступили представники таких організацій, як Human Rights Watch, Amnesty International та інші. Як випливає з документа, пріоритети врегулювання сирійського конфлікту полягають у тому, щоб "припинити незаконні напади, гарантувати доступ допомоги і безпечний прохід для цивільних осіб-біженців, дотримання прав затриманого, правосуддя і провести реформи у сфері безпеки".

Переговори між сторонами сирійського конфлікту в Женеві повинні початися в четвер, 23 лютого.

Нагадаємо, що переговори щодо Сирії, які пройшли в Астані минулого тижня, завершилися безрезультатно. Проте Іран, Туреччина, Росія і чиновники Сирії домовилися створити спільну групу моніторингу і домовилися продовжувати зусилля у зміцненні хиткої угоди про припинення вогню.

Перший раунд переговорів щодо Сирії в січні також не привів до жодного значного прориву в урегулюванні конфлікту, який з 2011 року вже забрав життя понад 300 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram