Без терміну давності

Я особисто відчув правове свавілля. За сфабрикованими обвинуваченням я опинився за гратами.

Фото: Сергей Нужненко

Справедливість здобувається в боротьбі. Більше року тому мене звільнили з Лук’янівської в’язниці. Спільно з київською активісткою успішно започаткував проект «Розстрільний календар», для дослідження репресій минулого століття та недопущення карального правосуддя сьогодні.

Актуалізації проблематики політичних переслідувань минулого століття, виявилося замало для її вирішення. Реагуючи на сучасні виклики розпочав займатися правозахисною діяльності. Команда нашого «Національного центру правозахисту» досягла за короткий термін значних результатів.

Реагуючи на звернення, висвітлюючи проблеми, здійснюючи правову допомогу я зробив висновок. Саме безкарність представників правоохоронних органів червоною ниткою просочується через сторінки історії. Репресії минулих днів та правове свавілля сучасності міцно тримаються одне одного.

Для вирішення цієї проблеми розпочинаємо новий напрям: Без терміну давності. Я впевнений, що становлення історичної справедливості та застереження сучасної влади у вчинені протиправних дій стосовно власного народу — допоможе побудувати українське громадянське суспільство.

Денис Поліщук - Національний центр правозахисту

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram