ГоловнаСвіт

Голова МЗС Франції звинуватив Росію у втручанні у вибори

"Французи не потерплять, щоб їм диктували вибір".

Голова МЗС Франції звинуватив Росію у втручанні у вибори
Жан-Марк Эйро
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Франції Жан-Марк Ейро звинуватив Росію в спробах вплинути на французьку виборчу кампанію за допомогою кібератак.

"Достатньо подивитися на те, яким кандидатам, а саме Марін Ле Пен і Франсуа Фійону, Росія надає перевагу під час французької передвиборчої боротьби", - заявив Ейро в інтерв'ю тижневику Le Journal du Dimanche.

За словами голови МЗС Франції, тоді як лідер правопопулістської партії "Національний фронт" і кандидат від консервативної партії "Республіканці" вважаються такими, що симпатизують Росії, проєвропейськи налаштований кандидат Емманюель Макрон піддається кібератакам.

"Подібна форма втручання в демократичне французьке життя неприйнятна, і я засуджую це", - зазначив Ейро, вказавши, що одночасно "Росія першою нагадує всім, що невтручання у внутрішні справи - це основоположний принцип міжнародного життя". "І я це розумію. І якраз цього Франція не потерпить. І французи не потерплять, щоб їм диктували вибір", - запевнив міністр.

Раніше штаб кандидата в президенти Франції Еммануеля Макрона звинуватив Росію в кібератаках. Крім того, генеральний секретар партії "Вперед!" Рішар Ферран сказав, що підконтрольні російській владі Russia Today і Sputnik поширюють неправдиві повідомлення, щоб налаштувати громадську думку проти Макрона.

Вибори президента Франції відбудуться в квітні 2017 року, другий тур призначено на травень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram