ГоловнаСвіт

Кремль наказав державним ЗМІ перестати хвалити Трампа, - Bloomberg

У Росії побоюються, що нове керівництво США виявиться менш доброзичливим за попереднє.

Кремль наказав державним ЗМІ перестати хвалити Трампа, - Bloomberg
Трамп
Фото: EPA/UPG

Кремль передав державним ЗМІ розпорядження припинити "улесливо" говорити про президента США Дональда Трампа.

Про це повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на три джерела, знайомі із ситуацією.

За їхніми словами, таку вказівку отримали державні телеканали. Указ, за даними джерел Bloomberg, пов'язаний з тим, що російське керівництво стурбоване зростанням антиросійських настроїв у новій адміністрації президента США. У Росії побоюються, що нове керівництво США виявиться менш доброзичливим, ніж попереднє.

В адміністрації президента РФ вважають, що російські ЗМІ надмірно захоплені особою Трампа, тоді як громадян це більше не цікавить. Одне з джерел Bloomberg стверджує, що один із каналів у сюжеті, присвяченому президенту США, торкнувся теми, яку Кремль вважав за краще б не порушувати у федеральних ЗМІ. Про яку саме програму і тему йдеться, джерело не уточнило.

При цьому один із співрозмовників агентства підкреслює, що вказівка Кремля не означає початок хвилі критики Трампа. "Вони [ЗМІ] не будуть виливати на нього відра помиїв. Просто будуть говорити про нього менше", - підкреслило джерело.

Про існування такої вказівки Кремля державним ЗМІ раніше у своїй колонці на Deutsche Welle писав ведучий "Дождя" Костянтин Еггерт. "Знайома, яка працює в холдингу ВГТРК (...), повідала мені: 15 лютого редакція отримала вказівку керівництва (яке, своєю чергою, очевидно, проінструктував Кремль). Суть її зводиться до короткої фрази: "Трампа більше немає". Тобто найближчим часом головний російський державний телеканал зведе висвітлення подій у Сполучених Штатах Америки до мінімуму", - написав Еггерт.

Напередодні біля будівлі інформагентства "Россия Сегодня" в Москві пройшов пікет активістів, які вимагали від російських ЗМІ відмовитися від "культу особи Трампа". Гендиректора агентства, відомого пропагандиста Дмитра Кисельова, ведучого програми "Вести недели" на телеканалі "Россия", який входить у холдинг ВГТРК, активісти назвали "трампоманом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram