ГоловнаСвіт

У Бонні проходить зустріч голів МЗС "Великої двадцятки"

Однією з центральних тем зустрічі G20 оголошено кризовий менеджмент.

У Бонні проходить зустріч голів МЗС "Великої двадцятки"
Фото: http://www.toonpool.com

У Бонні сьогодні відкривається зустріч міністрів закордонних справ "Великої двадцятки" (G20), в якій цього року головує Німеччина.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Ця зустріч, за словами її господаря, голови МЗС ФРН Зіґмара Габріеля, повинна дати можливість провести в неформальній обстановці дискусію про роль зовнішньої політики в подоланні глобальних викликів і надати імпульси зміцненню механізмів запобігання кризам і побудови мирного та справедливого світового порядку.

У програмі - обговорення "Порядку денного - 2030". G20 може стати центральним гравцем у виконанні цієї глобальної програми розвитку, вважають у Берліні.

Однією з центральних тем оголошено кризовий менеджмент. "Невід'ємною частиною зовнішньої політики повинна бути здатність доволі рано розпізнавати кризи", - заявив напередодні Габріель, маючи на увазі не тільки політичні кризи, але й екологічні виклики.

Ще одним із центральних пунктів порядку є співпраця з Африкою - як допомогти континенту боротися з бідністю, зміцнити держструктури і краще використовувати потенціал країн.

Уперше в зустрічі бере участь новий держсекретар США Рекс Тіллерсон. Він має намір поговорити в двосторонньому форматі з головою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Серед тем - конфлікт в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram