ГоловнаСвіт

Російські футбольні хулігани пригрозили фанатам з Англії "фестивалем насильства" на ЧС-2018

"Для одних це буде фестиваль футболу, для інших - фестиваль насильства".

Російські футбольні хулігани пригрозили фанатам з Англії "фестивалем насильства" на ЧС-2018
Российские футбольные фанаты в Марселе
Фото: EPA/UPG

Англійських фанатів попередили, що вони "зі 100% гарантією" стануть метою російських хуліганів на чемпіонаті світу з футболу 2018 року, а самі змагання стануть "фестивалем насильства" для місцевих.

Про це повідомляє The Guardian

Видання пише, що такі заяви прозвучали в документальному фільмі "Армія російських хуліганів", який покажуть на BBC-2 ввечері 16 лютого. У сюжеті покажуть групу молодих людей, які беруть участь у заздалегідь підготовлених бійках проти уболівальників команд суперників, і їхні фізичні тренування перед змаганнями 2018 року.

Одним із героїв фільму став Денис, який очолював навколофутбольне об'єднання вболівальників Orel Butchers, що брало участь у заворушеннях у центрі Марселя під час чемпіонату Європи. Він заявив, що фанати Англії знову зазнають насильства, якщо приїдуть до Росії на чемпіонат світу.

"Вони можуть приїхати, і ми подивимося. Хто-небудь точно спробує що-небудь зробити, це 100% гарантовано", - написав Денис.

Інший анонімний хуліган з Ростова назвав англійців праотцями хуліганства. Він додав, що "для одних це буде фестиваль футболу, для інших - фестиваль насильства".

У червні 2016 року після футбольного матчу Росії з Англією в Марселі близько 30 російських уболівальників проникли в сектор з англійськими фанатами. У місті також відбулися сутички між фанатами. Тоді близько 20 російських уболівальників були вислані з Франції. Французький суд засудив трьох російських фанатів до позбавлення волі від одного до двох років. Потім Сергію Горбачову і Олексію Єрунову скоротили термін на півроку і три місяці відповідно. У січні вони повернулися в Москву.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram