ГоловнаСвіт

Трамп похвалив президента Литви за підтримку України

Такий крок нового президента США схвалить як влада України, так і НАТО.

Трамп похвалив президента Литви за підтримку України
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп похвалив литовську владу за "підтримку суверенітету і територіальної цілісності України", а також за заходи, прийняті для енергетичної незалежності від Росії, повідомляє DW.

Дональд Трамп в листі президенту Литви Далі Грибаускайте побічно висловив підтримку Україні, повідомило в п'ятницю, 10 лютого, агентство Reuters. Воно наголосило, що такий крок нового президента США напевно схвалить як Київ, так і НАТО.

"Ваша підтримка суверенітету і територіальної цілісності України, поряд із зусиллями щодо збільшення диверсифікації енергетичних ресурсів, наближають нас до спільної мети підвищення рівня європейської та регіональної безпеки", - йдеться в посланні Трампа Грибаускайте від 8 лютого, опублікованому на сайті посольства США в Литві.

Текст документа оприлюднено з нагоди 99-ї річниці незалежності Литви від Росії і створення Литовського королівства в 1918 році. За словами Трампа, Вашингтон пишається тим, що може називати Вільнюс другом і союзником.

7 лютого відбулася церемонія вітання міжнародного батальйону НАТО, який прибув до Литви. На своєму саміті в липні 2016 року Північноатлантичний альянс вирішив перекинути частину сил на східний фланг, до країн Балтії та Польщі, як гарантію їхньої безпеки на тлі дій Росії в Україні. Німеччина буде командувати міжнародним батальйоном НАТО в Литві, США - в Польщі, Великобританія - в Естонії, а Канада - в Латвії.

Раніше повідомлялося, що голова МЗС Литви Лінас Лінкявічюс в п'ятницю відвідав Авдіївку. Він пообіцяв 80 тис. євро на гуманітарну допомогу місту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram