ГоловнаСвіт

Польський суд зобов'язав Росію повернути будівлю у Варшаві

Триває позов про можливе стягнення з Росії $ 2 млн за використання приміщення без договору.

Польський суд зобов'язав Росію повернути будівлю у Варшаві

Суд у Варшаві зобов'язав Росію передати Польщі будівлю, в якій раніше жили радянські дипломати.

Про це повідомляє  TVN Warszawa.

Ця будівля за адресою вул. Яна III Собеського, 100. Нині в ній ніхто не живе, але раніше приміщення використовувалися як готель і квартири для представників СРСР.

На оскарження рішення відведено два тижні.

У суді також триває позов про можливе стягнення з Росії $ 2 млн за використання приміщення без договору з 2012 по 2015 рік.

Прес-аташе російського посольства в Польщі Валерія Пержинська заявила ТАСС, що Росія вважає необґрунтованим винесення такого питання на розгляд суду. "Це питання обговорювалося в ході російсько-польських переговорів по лінії МЗС двох країн", - заявила вона.

Нагадаємо, що в березні 2015 року Арбітражний суд Санкт-Петербурга і Ленінградської області видав виконавчий лист, що дозволяє виселити польське генконсульство з приміщень у центрі міста.

Того самого дня представники МЗС Польщі заявили, що вважають вердикт петербурзького арбітражу таким, що не відповідає міжнародному праву, і не визнають його. Також  МЗС Польщі пообіцяло симетричну відповідь на виселення консульства в Петербурзі.

Позов проти польського консульства був поданий влітку 2014 року. За твердженням позивача, диппредставництво не платило за оренду будівлі більш як 20 років. Заборгованість становить понад 74 млн рублів ($ 1,2 млн).

Тим часом, раніше в цьому році  влада польського міста Гданськ, де розташоване генконсульство РФ, зажадала від російського представництва виплатити борги з орендних платежів. Сума боргу за останні десять років становить 2,3 млн злотих (близько $ 620 тис.).   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram