ГоловнаСвіт

Молдова запевняє, що заяви кандидатів у президенти цієї країни про приналежність Криму не відповідають офіційній позиції

Експерти списують провокаційні заяви на передвиборну гонку.

Молдова запевняє, що заяви кандидатів у президенти цієї країни про приналежність Криму не відповідають офіційній позиції
Руслан Болбочан
Фото: Газета.uz

Молдова запевняє, що заяви кандидатів у президенти цієї країни про приналежність Криму не відповідають офіційній позиції.

Про це сказав посол Молдови в Україні Руслан Болбочан на прес-конференції в Києві.

"Хто б не став президентом Молдови я впевнений, що курс на продовження партнерських і дружніх відносин з Україною буде збережений однозначно", - сказав посол, відповідаючи на запитання кореспондента LB.ua про можливу зміну зовнішньополітичного курсу країни в разі перемоги проросійських політиків.

Він також зазначив, що офіційно Молдова підтримує територіальну цілісність України.

Старший науковий співробітник Інституту світової політики Леонід Літра, своєю чергою, наголосив, що проросійському кандидатові на виборах Ігорю Додону "вірити важко". Він нагадав, що в 2008 році він, будучи міністром економіки, просив Єврокомісію підписати Угоду про ЗВТ з Молдовою, а після того, як очолив партію соціалістів, - раптом став виступати за її розрив.

Як відомо, лідер Партії соціалістів Молдови, кандидат у президенти Ігор Додон заявив під час теледебатів, що анексований Крим "належить Росії".

У відповідь МЗС України попросило молдовських політиків не спекулювати на темі "Крим" під час виборів. "Закликаємо молдовських політиків утриматися від спекуляцій на українську тематику у внутрішньополітичних процесах", - заявив посол України в Молдові Іван Гнатишин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram