ГоловнаСвіт

Клінтон має намір зробити Байдена держсекретарем

Сам віце-президент поки що не знає про схвалення своєї кандидатури.

Клінтон має намір зробити Байдена держсекретарем
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон має намір запропонувати нинішньому віце-президенту США Джозефу Байдену посаду держсекретаря в разі обрання головою Білого дому, пише видання Politico з посиланням на джерело.

Зазначають, що Байден стоїть першим у шорт-листі претендентів на посаду держсекретаря США в адміністрації Клінтон. Причому самого Байдена ще не ввели в курс справи - він не знає про схвалення своєї кандидатури на таку важливу посаду.

Джозеф Байден займає посаду віце-президента США в адміністрації Барака Обами з 2009 року. Джерело уточнює, що Клінтон і її радники докладають значних зусиль, щоб переконати Байдена стати держсекретарем США.

Окрім віце-президента, в список кандидатів увійшли Курт Кемпбелл (колишній помічник держсекретаря США у справах Східної Азії і Тихого океану), Вільям Бернс і Строуб Телботт (обидва були першими заступниками держсекретаря), екс-заступник держсекретаря з політичних справ Венді Шерман і Джеймс Ставрідіс (колишній верховний головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі, адмірал у відставці).

Байден зараз відповідає за політику США щодо України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram