ГоловнаСвіт

Росія скерує до берегів Сирії свій єдиний авіаносець

Крейсер "Адмірал Кузнєцов" вирушить у Середземне море в середині жовтня.

Росія скерує до берегів Сирії свій єдиний авіаносець
Авианосец "Адмирал Кузнецов"
Фото: krasvozduh.ru

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив, що Росія відправить у Середземне море авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов".

За його словами, зараз у російське угруповання в східній частині Середземного моря входять не менш ніж шість бойових кораблів і три-чотири судна забезпечення зі складу всіх флотів, передає Російська служба Бі-бі-сі.

"Для нарощування бойових можливостей в угрупованні плануємо включити до його складу корабельну авіаносну групу з крейсером "Адмірал Кузнєцов", - заявив Шойгу.

Шойгу нагадав, що постійну присутність російських ВМФ у східній частині Середземномор'я було відновлено у 2013 році.

Интерфакс із посиланням на джерела повідомляє, що крейсер вирушить у Середземне море в середині жовтня. Похід, за даними агентства, триватиме від чотирьох до п'яти місяців.

"Адмірал Кузнєцов" - єдиний активний російський авіаносець.

Раніше голова думського комітету з оборони, колишній командувач Чорноморським флотом РФ адмірал Володимир Комоєдов заявив, що авіаносець може бути задіяний у військовій операції в Сирії, передає Интерфакс.

У вересні 2015 році Росія посилила військово-морське угруповання біля берегів Сирії - двічі кораблі Каспійської флотилії з акваторії Каспійського моря завдавали по об'єктах ІД у Сирії масованого удару крилатими ракетами комплексу морського базування "Калібр НК". Усього в морське угруповання входить десять кораблів, з них шість - у Середземному морі.

8 грудня РФ вперше вдарила по Сирії з підводного човна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram