ГоловнаСвіт

Повторні вибори президента Австрії перенесли на 4 грудня

Перенесення виборів сталося через неякісний клей.

Повторні вибори президента Австрії перенесли на 4 грудня
Фото: www.yugopolis.ru

Повторні вибори президента Австрії призначені на 4 грудня. Про таку домовленість у понеділок, 12 вересня, повідомили лідери кількох парламентських фракцій за результатами зустрічі з міністром внутрішніх справ країни Вольфгангом Соботкою.

Про це повідомляє DW.

Під час зустрічі також було досягнуто домовленості, що реєстр виборців доповнять особами, які на момент виборів отримають право брати участь в голосуванні.

Раніше міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Соботка повідомив, що повторне голосування на виборах президента Австрії не може відбутися 2 жовтня через дефект багатьох бюлетенів для голосування поштою.

Виявилося, що бюлетені, надруковані для голосування поштою, мають дефект клейкої стрічки, за допомогою якої бюлетень закривають перед відправленням. Було встановлено, що щонайменше в сотні випадків стрічка відклеювалася сама собою, що робило бюлетені недійсними. Під час травневого голосування, результати якого були скасовані, більш як 880 тис. виборців проголосували поштою, тому визнання великої кількості бюлетенів недійсними може серйозно вплинути на остаточний результат голосування.

Президентські вибори проходили в Австрії в два тури - 24 квітня і 22 травня. У першому переможця визначити не вдалося, в другому вийшли два претенденти: кандидат від ультраправої Австрійської партії свободи (АПС) Норберт Хофер, який набрав 36,4% голосів, і колишній лідер Партії зелених Ван дер Беллен з 20,38%.

У другому турі за результатами голосування на виборчих дільницях Хофер випереджав свого опонента. Однак наступного дня були підраховані голоси, надіслані поштою (такий спосіб дозволено з 2007 року), які забезпечили Ван дер Беллену перемогу (перевага 0,3%). Після цього Партія свободи зажадала скасування підсумків виборів через порушення, допущені під час підрахунку бюлетенів, що прийшли поштою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram