ГоловнаСвіт

Вибори президента Австрії перенесли на невизначений термін через поганий клей

Перенесення виборів може обійтися Австрії в €2 млн.

Вибори президента Австрії перенесли на невизначений термін через поганий клей
Австрия
Фото: www.yugopolis.ru

Повторні вибори президента Австрії, призначені на 2 жовтня, перенесено на невизначений термін.

Про це повідомляє Salzburger Nachrichten з посиланням на міністра внутрішніх справ країни Вольфганга Соботка.

"Це може бути 27 листопада, може бути і 4 грудня", - заявив він.

Голова МВС додав, що для рішення про дату виборів необхідне голосування в парламенті: за певну дату повинні проголосувати понад дві третини депутатів.

Перенесення виборів сталося через те, що для запечатування конвертів для голосування поштою використовували неякісний клей. У підсумку конверти з бюлетенями могли відкритися, а самі бланки могли бути визнані недійсними.

Скільки бюлетенів було зіпсовано, не уточнюють. Перенесення виборів може обійтися Австрії в €2 млн.

Президентські вибори проходили в Австрії в два тури - 24 квітня і 22 травня. У першому переможця визначити не вдалося, в другий вийшли два претенденти: кандидат від ультраправої Австрійської партії свободи (АПС) Норберт Хофер, який набрав 36,4% голосів, і колишній лідер Партії зелених Ван дер Беллен з 20,38%.

У другому турі за результатами голосування на виборчих дільницях Хофер випереджав свого опонента. Однак наступного дня підрахували голоси, надіслані поштою (такий спосіб дозволений з 2007 року), які забезпечили Ван дер Беллену перемогу (перевага 0,3%). Після цього Партія свободи зажадала скасування підсумків виборів через порушення, допущені під час підрахунку бюлетенів, які надійшли поштою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram