ГоловнаСвіт

Жертвами повені в КНДР стали понад 130 людей

Влада КНДР оголосила масову мобілізацію на 200-денну кампанію ліквідації наслідків повені.

Жертвами повені в КНДР стали понад 130 людей
Наводнение в КНДР
Фото: EPA/UPG

У результаті сильної повені в прикордонному регіоні Північної Кореї загинули 133 людини, 395 вважають зниклими безвісти, десятки тисяч втратили домівки.

Про це пише The Daily Mail із посиланням на дані ООН.

У зоні повені біля річки Туманган на північному сході країни поблизу кордону з Росією і Китаєм проживають понад 100 тис. осіб. Влада КНДР оголосила масову мобілізацію на 200-денну кампанію ліквідації наслідків стихійного лиха та надання допомоги постраждалим.

Усього в результаті повені пошкоджено більш ніж 35 тис. будинків, майже 70% із них повністю зруйновано. Збитків завдано більш ніж 8700 громадським будівлям, затоплено близько 16 тис. сільгоспугідь. Термінової допомоги потребують щонайменше 140 тис. осіб.

Представники Управління ООН з координації гуманітарних питань, Червоного Хреста і міжнародних неурядових організацій відвідали райони лиха, щоб оцінити наслідки повені та потреби місцевого населення.

Тим часом Рада Безпеки ООН готується ввести нові санкції проти КНДР після того, як вона в п'ятницю, 9 вересня, провела п'яте за рахунком випробування ядерної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram