ГоловнаСвіт

Екс-посол США Пайєтт попрощався з Україною

Американський дипломат особливо відзначив героїзм українців у період Революції гідності.

Екс-посол США Пайєтт попрощався з Україною
Джефри Пайетт
Фото: ukrainian.voanews.com

Колишній посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, прощаючись з Україною, особливо відзначив героїзм українців у період Революції гідності.

"Прощаюся, але забираю з собою спогади про Майдан, героїзм і жертви, свідком яких я став за час роботи в Посольстві США в Києві", - написав дипломат у своєму Twitter.

Дипломат також зазначив, що посольство США в Україні продовжить важливу роботу під керівництвом нового посла Марі Йованович.

Водночас посольство США в Україні оприлюднило відео, на якому відомі українці звертаються до Пайєтта зі словами подяки за його діяльність. Учасниками відеозвернення стали, зокрема, народний депутат Сергій Лещенко, заступник голови АП Дмитро Шимків, голова Нацполіції України Хатія Деканоїдзе, лідер групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук та співачка Джамала.

Раніше цього тижня міністр оборони України Степан Полторак нагородив нагрудним "Знаком пошани" посла США Джеффрі Пайєтта.

Нагадаємо, що 15 липня Сенат США затвердив кандидатуру Марі Йованович на посаду посла в Києві.

Раніше, 20 травня, Білий дім почав процедуру затвердження нового посла США в Україні. Цю посаду зайняла Марі Йованович. До того Йованович працювала помічником держсекретаря і відповідала за двосторонні відносини з країнами Скандинавії, Балтії та Центральної Європи. Також вона займала посаду посла у Вірменії (2008-2011) та Киргизстані (2005-2008), працювала в посольствах у Москві, Лондоні, Оттаві, Могадішо та Києві. Йованович є випускницею Прінстонського університету, де вона отримала ступінь бакалавра історії. Ступінь магістра дипломат отримала в Національному оборонному університеті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram