ГоловнаСвіт

ЗМІ дізналися про загибель у Сирії двох російських офіцерів

Міноборони РФ не повідомляло про загибель цих військових.

ЗМІ дізналися про загибель у Сирії двох російських офіцерів
Российские военные (архив)
Фото: mil.ru

Російська група незалежних розслідувачів конфліктів Conflict Intelligence Team (CIT) повідомила, що виявила в Солнечногорську могили двох загиблих у Сирії офіцерів Сил спецоперацій ЗС Росії - капітана Олега Архіреєва і Максима Сороченка.

Про це повідомляє РБК із посиланням на CIT. Міноборони РФ не повідомляло про загибель цих військових.

У CIT повідомили, що Архіреєва і Сороченка поховали на кладовищі в підмосковному Солнечногорську протягом року. Інформацію про загибель офіцерів під час російської кампанії в Сирії CIT підтвердили родичі і товариші по службі військових.

У Солнечногорську розташована військова частина 92154 - центр "Сенеж" Сил спеціальних операцій Збройних сил Росії.

За даними CIT, Олег Архіреєв загинув 9 червня 2016 року. Джерело групи, близьке до командування підрозділу Збройних сил Росії, розповіло, що Архіреєва відрядили в Сирію для проходження служби як кулеметника. Під час операції він виявив фугас. Офіцер закрив джерело вибуху і тим самим урятував інших військовослужбовців загону. За інформацією CIT, Архіреєв утратив обидві ноги і руку й помер від отриманих ран через два дні. Група розслідувачів також посилається на знайомих капітана, які розповіли, що Архіреєв підірвався на міні під час операції в Сирії.

Капітан Максим Сороченко, повідомляє CIT, загинув 19 листопада 2015 року. Обставини його смерті групі невідомі. Розслідувачі встановили його приналежність до Сил спецоперацій Росії через шеврон підрозділу, який є на могильній плиті капітана.

Того самого дня, 19 листопада 2015 року, в Сирії загинув інший російський офіцер - капітан Федір Журавльов.

Російська влада офіційно повідомляла про загибель 20 російських військових у Сирії. При цьому імена двох із них - членів екіпажу збитого на початку серпня вертольота Мі-8 - невідомі. Про останнього офіційно загиблого в Сирії російського військового стало відомо 12 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram