ГоловнаСвіт

Турецькі ЗМІ анонсували арешти десятків журналістів

Антитерористичний загін спецпризначенців провів обшуки у домівках співробітників газети Zaman

Турецькі ЗМІ анонсували арешти десятків журналістів
Фото: torange.biz

Прокуратура Туреччини видала ордери на затримання ще 47 журналістів, підозрюваних у причетності до спроби державного перевороту. Більшість із них працювали в газетах, що належать прихильникам опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Ґюлена.

Про це повідомляє The Hurriyet Daily News.

За даними видання, вранці у середу антитерористичний загін спецпризначенців провів обшуки у домівках представників ЗМІ, які працювали в газеті Zaman. Одного з журналістів Шахіна Алпая (Sahin Alpay) затримали близько 6:00 ранку за місцевим часом (збігається з київським).

25 липня стало відомо, що турецька влада санкціонувала затримання 42 турецьких журналістів. Їх звинувачують у зв'язках із Ґюленом, якого Анкара вважає організатором путчу.

Спроба захоплення влади групою військових сталася в Туреччині ввечері 15 липня. Путчисти вивели на вулиці Анкари і Стамбула військову техніку, атакували ключові військові об'єкти. Однак більшість силовиків залишилися вірними уряду, і заколот було придушено.

У цілому в результаті спроби перевороту загинули 246 осіб, понад 2,1 тис. отримали поранення. Близько 60 тис. військовослужбовців, поліцейських, суддів, чиновників і вчителів відсторонили від посад, затримали, дехто перебуває під слідством. Через п'ять днів після заколоту в Туреччині було введено режим НС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram