ГоловнаСвіт

Міністри оборони НАТО домовилися про чотири батальйони в країнах Балтії і в Польщі

Якщо нападуть на якусь із країн-учасниць, НАТО відповість єдиним фронтом.

Міністри оборони НАТО домовилися про чотири батальйони в країнах Балтії і в Польщі
Фото: EPA/UPG

Міністри оборони країн-членів НАТО у вівторок досягли домовленості про відправлення в країни Балтії і в Польщу 4 багатонаціональних батальйонів.

Про це за підсумками першого дня засідання міністрів у Брюсселі повідомив генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє Радіо Свобода.

"Ми вирішили збільшити нашу присутність на сході Альянсу. НАТО відправить на ротаційних засадах потужні 4 багатонаціональні батальйони в Латвію, Литву, Естонію та Польщу", - сказав Столтенберг.

За словами генсека НАТО, Альянс домовився про збільшення своєї присутності в Чорноморському регіоні.

"Так ми даємо зрозуміти: якщо нападуть на якусь із наших країн-учасниць, НАТО відповість єдиним фронтом", - сказав Єнс Столтенберг.

Він додав, що Альянс "не шукає конфронтації. Ми прагнемо конструктивного діалогу з Росією. Однак ми також готові захистити будь-кого з наших членів від будь-якої загрози", - наголосив генсек НАТО.

Нагадаємо, що країни Балтії - Естонія, Латвія і Литва, які вступили в НАТО 2004 року, - зажадали більшої присутності Альянсу, побоюючись загрози з боку Росії після того, як вона анексувала півострів Крим в України 2014 року.

Як повідомляли, на засіданні комісії Україна-НАТО 15 червня міністри оборони країн-членів Альянсу обговорять виділення додаткової допомоги Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram