ГоловнаСвіт

У Парижі демонстрація противників реформи трудового кодексу обернулася заворушеннями (оновлено)

У результаті зіткнень постраждали 40 осіб, 29 з них - поліцейські.

У Парижі демонстрація противників реформи трудового кодексу обернулася заворушеннями (оновлено)
Акция протеста в Париже (Архив)
Фото: EPA/UPG

У Парижі багатотисячна демонстрація противників реформи трудового кодексу обернулася сутичками протестувальників з поліцією.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, молодики в масках і капюшонах почали закидати поліцейських петардами і димовими шашками, а також розбивали вітрини магазинів.

Департамент поліції Парижа повідомив про 13 заарештованих на ранніх етапах сутичок молодих демонстрантів з поліцією. Поліція застосувала проти призвідників заворушень сльозогінний газ.

Сьогодні не працює Ейфелева вежа, оскільки її співробітники приєдналися до мітингувальників, зазначає Рейтер. 

За словами Філіпе Мартинеза, одного з лідерів профспілки CGT, у столицю приїхали 700 автобусів з учасниками протесту з усієї Франції.

Оновлення. В результаті зіткнень протестуючих проти реформи трудового законодавства з поліцією в Парижі постраждали 40 осіб. 29 з них - поліцейські, повідомляє ВВС.

Кількість заарештованих зросла до 58 осіб. Як повідомляється, всього в демонстрації взяли участь близько 75 тис. протестувальників, які пройшли маршем з південного сходу міста до площі перед Будинком інвалідів.

На півдні Парижа кілька сотень протестуючих у масках почали кидати в поліцію різні предмети, після чого проти них застосували водомети.

Акції протесту у Франції стали відповіддю на непопулярну реформу трудового законодавства, ініційовану урядом. Основна мета поправок - збільшення тривалості робочого тижня з нинішніх 35 годин до 40, а також розширення прав роботодавців під час розірвання трудових договорів з працівниками. При цьому ліві партії критикують кабінет міністрів-соціалістів за наступ на права працівників, а праві - за недостатність пропонованих реформ.

Уряд Франції, навпаки, вважає, що пропоновані зміни дозволять оживити економіку і ринок праці.

Незважаючи на падіння особистого рейтингу, президент Франції Франсуа Олланд заявляє, що не має наміру відмовлятися від реформ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram