ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Підмосков'ї розбився Су-27 (оновлено)

Літак упав у лісосмузі недалеко від села.

У Підмосков'ї розбився Су-27 (оновлено)
Фото: www.airforce.ru

Біля підмосковного Мураново розбився винищувач МіГ-29.

Про це повідомляють російські державні інформагентства РИА Новости і ТАСС з посиланням на джерела.

Літак упав у лісосмузі недалеко від села, житлових будинків поруч із місцем падіння літака немає.

Оновлення 12:00. Літак, що розбився (Су-27, а не МіГ-29, як повідомляли раніше), входив до складу пілотажної групи "Російські витязі" Військово-космічних сил Росії.

У четвер вранці пілотажна група виконувала демонстраційні польоти на церемонії відкриття пам'ятника авіаторам Росії в селищі Ашукіно Пушкінського району. Під час повернення на базу в районі села Мураново один з винищувачів розбився. Пілот літака майор Сергій Єременко загинув.

Су-27 - російський багатоцільовий всепогодний винищувач четвертого покоління. Розроблений ОКБ Сухого, експлуатується з 1985 року.

Пілотажна група "Російські витязі" створена 5 квітня 1991 року на базі ескадрильї винищувальної авіації на підмосковному аеродромі Кубинка. "Російські витязі" - демонстраційна команда, яка виконує груповий і одиночний пілотаж на серійних бойових літаках класу "важкий винищувач".

Оновлено 13:10. Падіння Су-27 сталося через відмову техніки, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на прес-службу міноборони РФ.

Співрозмовник агентства додав, що пілот винищувача не встиг катапультуватися через те, що він відводив літак в напрямку від населеного пункту.

Міноборони додало, що на місці катастрофи працює комісія відомства.

Джерело агентства припустило, що винищувач міг впасти через погані метеоумови. Він додав, що демонстраційні польоти "Російських витязів" виконувалися за умов низької хмарності і поганої видимості. Під час виконання віражу могло статися зіткнення з землею.

На місці катастрофи рятувальники знайшли "чорні ящики". "Після їхнього розшифрування об'єктивно встановлять причини катастрофи", - зазначив співрозмовник агентства.

Нагадаємо, літаки в Росії останнім часом падають доволі часто. Рік тому з червня по липень РФ втратила шість військових літаків. У лютому 2016 року в Ставропольському краї розбився штурмовик Су-25, пілот загинув.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram