ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російські газети проводять флешмоб проти телеканалу НТВ

Застереження про "спотворену інформацію або пропаганду" на НТВ уже опублікували кілька видань.

Російські газети проводять флешмоб проти телеканалу НТВ. Починаючи з 8 червня, десятки регіональних видань у програмі телепередач попереджатимуть читачів про неправдиві відомості в ефірі каналу.

Про це повідомляють на сайті російського Альянсу незалежних регіональних видавців (АНРВ).

Охочим приєднатися до акції пропонують розміщувати поруч із логотипом каналу в газеті таке попередження: "Будьте обережні! Під виглядом журналістських матеріалів на каналі НТВ ви можете отримати спотворену інформацію або пропаганду". Це формулювання юристи визнали коректним, повідомляють в АНРВ.

Фото: Фото: сторінка Валерія Безп'ятих у Facebook

Застереження вже опублікували кілька видань, у тому числі "Городские вести" (місто Ревда) й "Омутнинские вести+". Ініціатор акції - головний редактор "Городских вестей" Валерій Безп'ятих - сказав "Ленте.ру", що участь у флешмобі підтвердили ще кілька регіональних газет. Більшість видавців, які входять в АНРВ, приєднаються до нього наступного тижня.

Фото: Фото: сторінка Ігоря Ходирєва у Facebook

Уперше про можливі викривлення і неправдиві відомості в ефірі НТВ (а також "России") читачів попередила газета "Якутск вечерний" у номері за 27 травня. Так головний редактор видання відреагував на вихід на телеканалі фільму "Боржники Держдепу", в якому стверджували, що його газета отримувала гроші від іноземних джерел, пов'язаних з Держдепартаментом США. У фільмі згадували й інші ЗМІ з регіонів, наприклад газету "Челябинский рабочий" і томський канал "ТВ-2".

Після виходу "Боржників Держдепу" Громадська колегія зі скарг на пресу назвала фільм "хибним доносом, який ганьбить авторів і кидає тінь на російський медіа-цех загалом". У рішенні колегії зазначено, що в картині використано "маніпулятивні способи впливу на свідомість глядачів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram