ГоловнаСвіт

Єврокомісія вирішила укласти угоди щодо біженців із низкою країн

Допомога ЄС на розвиток країн залежатиме від ефективності співпраці в питаннях біженців.

Єврокомісія вирішила укласти угоди щодо біженців із низкою країн
Фото: newtent.info

Єврокомісія пропонує подолати кризу біженців шляхом укладення угод із країнами походження шукачів притулку або з транзитними країнами.

Про це у вівторок, 7 червня, заявив перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс, повідомляє DW.

"Ми хочемо спробувати привести міграційні потоки в порядок", - сказав віце-президент.

Суть угод, подібних до угоди з Туреччиною, полягатиме у встановленні залежності між наданням допомоги ЄС на розвиток країн і ефективністю співпраці з ними щодо зменшення потоків біженців. Країни, що не погоджуються на співпрацю, позбавлятимуть фінансової допомоги.

У контексті фінансування розвитку верховний представник ЄС із зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні пояснила, що йдеться про "розумне поєднання європейських державних і приватних інвесторів, а також про міжнародні фінансові інститути".

Угоди про біженців Єврокомісія планує укласти насамперед із такими країнами, як Йорданія, Ліван, Нігер, Нігерія, Сенегал, Малі і Ефіопія. Також Брюссель хоче посилити співпрацю з Лівією і Тунісом.

В Європарламенті пропозицію Єврокомісії вітали як представники соціал-демократів, так і правоцентристська Європейська народна партія.

Як повідомляли, уряд Лівії відмовився приймати назад біженців на основі угоди, аналогічній тій, що діє між Євросоюзом і Туреччиною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram