ГоловнаСвіт

Депутатом ізраїльського Кнесету стала виходець з України

Юлія Малиновська змінила в парламенті Авігдора Лібермана, який став міністром оборони Ізраїлю

Депутатом ізраїльського Кнесету стала виходець з України
Фото: пресс-служба НДИ

Адвокат Юлія Малиновська, яка протягом 13 років була депутатом міськї ради м.Холон (передмістя Тель-Авіва), склала присягу як депутат Кнесету від партії "Наш дім Ізраїль" (НДІ).

Малиновська, яка посідала в передвиборному списку партії НДІ дев'яте місце, змінила в парламенті Авігдора Лібермана, який після призначення на посаду міністра оборони Ізраїлю, склав депутатські повноваження в рамках «норвезького закону».

Юлія Малиновська складає присягу
Фото: прес-служба НДІ
Юлія Малиновська складає присягу

У своєму першому виступі у Кнесеті Юлія Малиновська повідомила, що як депутат має намір зайнятися, перш за все, питаннями соціальної допомоги та освіти, а також проблемами житла і житлового ринку. "Ми з сім'єю досі живемо на орендованій квартирі. Ціле покоління не може дозволити собі купівлю своєї квартири. Кожен громадянин повинен мати можливість знайти свій дім. Крім того, необхідно будувати соціальне житло для тих громадян, які не можуть купити власну квартиру", - сказала вона.

Юлія Малиновська народилася в Луганську. Завершивши навчання на юридичному факультеті Східно-Українського університету, в 1998 році переїхала до Ізраїлю. Заміжня, має двох дітей.

У 2002 році Юлія Малиновська вступила в НДІ. Протягом багатьох років очолювала міське відділення НДІ в Холоні. У 2003 році була обрана депутатом міськради Холона. Як депутат міськради вона займалася проблемами у сфері освіти, житла, соцзабезпечення. У 2007 році очолила в Холоні громадську боротьбу проти муніципального податку на безпеку. У результаті Верховний суд Ізраїлю у 2010 році визнав цей податок незаконним і постановив скасувати його у всій країні.

Як повідомлялося, Ізраїль погодився офіційно працевлаштовувати українських будівельників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram