ГоловнаСвіт

Парламент Сирії вперше в історії очолила жінка

Віце-спікером парламенту став відомий у Сирії продюсер і режисер, переконаний прихильник Асада.

Парламент Сирії вперше в історії очолила жінка
Башар Асад
Фото: EPA/UPG

Уперше в історії спікером парламенту Сирії обрано жінку - Хадійю аль-Аббас, депутата провладної партії "Баас", яку очолює Башар Асад.

Про це повідомляє Associated Press.

58-річну Хадійю аль-Аббас обрали в результаті безальтернативного голосування на першій сесії нового складу Народної асамблеї (парламенту Сирії). Віце-спікером став відомий у Сирії продюсер і режисер, переконаний прихильник президента Наджда Анзур.

Хадійя має ступінь доктора філософії, що відповідає українському ступеню кандидата наук, і захистила дисертацію з агротехніки. Донедавна вона працювала професором університету Аль-Фурат у місті Дейр-ез-Зор, за який зараз тривають бої між урядовими силами і бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Вибори в Народну асамблею Сирії пройшли 13 квітня. Усього було обрано 250 депутатів, у тому числі 200 від Національного прогресивного фронту, який очолює партія "Баас". Опозиція бойкотувала вибори. Явка склала понад 57,5%.

Нагадаємо, конфлікт між прихильниками і противниками Башара Асада почався в березні 2011 року і з часом переріс у громадянську війну. За оцінками ООН, жертвами конфлікту стали понад 250 тис. осіб, правозахисники повідомляють про більш ніж 370 тис. загиблих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram