ГоловнаСвіт

У Нагірному Карабаху оголошено перемир'я

Військові дії припинено від полудня за місцевим часом

У Нагірному Карабаху оголошено перемир'я
Обломки подбитого азербайджанского вертолета МИ-24
Фото: rbc.ru

Азербайджан і Вірменія у вівторок вдень припинили бойові дії в Нагірному Карабасі.

"Сьогодні з 12:00 на азербайджансько-карабахському кордоні запанувало затишшя, що є результатом домовленості між сторонами. Ситуація відносно спокійна", - цитують "Новини-Вірменія" начальника головного інформаційного управління невизнаної Нагірно-Карабахської республіки Давида Бабаяна.

Це підтверджують і в Азербайджані. Як повідомляють Vesti.Az із посиланням на прес-службу Міноборони, підрозділи збройних сил Азербайджану здійснюють заходи зі зміцнення позицій на раніше звільнених від окупантів територіях.

Нагадаємо, що ситуація в зоні карабаського конфлікту загострилася в ніч проти суботи, 2 квітня. На лінії зіткнення НКР і Азербайджану почалися активні бойові дії із застосуванням артилерії, бронетехніки й авіації.

Обидві сторони конфлікту назвали ці бої наймасштабнішими за останні 22 роки. Підтверджені втрати противників становлять кілька десятків людей.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією почався 1988 року, оскільки населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР. 1994 року за посередництва Москви було підписано перемир'я, яке поклало кінець активним бойовим діям у регіоні, але залишило Карабах і навколишні райони Азербайджану під контролем вірмен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram