ГоловнаСвіт

Посол ЄС сподівається на позитивний результат референдуму в Нідерландах

Підсумки волевиявлення голландців парламент країни розгляне 7 квітня

Посол ЄС сподівається на позитивний результат референдуму в Нідерландах
Ян Томбинский, посол ЕС в Украине
Фото: Макс Левин

Голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський сподівається на позитивний результат референдуму в Нідерландах. Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"Я досі впевнений, що голосування в Нідерландах буде позитивним, тому наразі ми не повинні зупинятися на негативних сценаріях", - сказав він.

"Ми знаємо, що наступного дня після референдуму у Нідерландах 7 квітня - буде засідання парламенту, присвячене цьому питанню, і ми отримаємо відповідь від голландського парламенту, що ж буде далі. Тому що відповідь на питання, що робити з гіпотетичним негативним результатом цього референдуму, має голландський парламент. Тоді європейські інститути бачитимуть, які процедури застосують Нідерланди", - додав Томбінський.

Згідно з останніми опитуваннями I&O Research, на референдумі "проти" асоціації України і ЄС будуть голосувати близько 57% учасників. "За" - лише 43%.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року у Нідерландах відбудеться рекомендаційний референдум з приводу Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Уряд Нідерландів, які зараз головують у Євросоюзі, вже підписав Угоду, проте ратифікацію довелося відкласти, тому що євроскептики Нідерландів раніше зібрали необхідну кількість голосів для проведення консультативного плебісциту щодо затвердження Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Якщо голландці проголосують за перегляд УА з Україною з явкою щонайменше 30%, то уряд Нідерландів може прийняти їхню думку до розгляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram