ГоловнаСвіт

З Азербайджану видворили кореспондентів російського LifeNews

Журналісти телеканалу перебували на території країни без акредитації

З Азербайджану видворили кореспондентів російського LifeNews
Фото: newsfiber.com

Журналістів російського телеканалу LifeNews видворили з Азербайджану.

Про це заявив прес-секретар міністерства закордонних справ Азербайджану Хікмет Гаджиєв, інформує Day.Az.

За його словами, журналісти телеканалу перебували на території країни без акредитації і передавали неправдиву інформацію про ситуацію навколо Нагірного Карабаху.

"Вони вели провокаційну роботу щодо Азербайджану, неправильно інформували міжнародну громадськість про нагірно-карабаський конфлікт. Беручи до уваги всі ці фактори, ухвалено рішення про недоцільність їхнього перебування на території нашої країни", - заявив Гаджиєв.

Нагадаємо, ситуація в зоні карабаського конфлікту загострилася у ніч на суботу, 2 квітня. На лінії зіткнення невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки і Азербайджану почалися активні бойові дії із застосуванням артилерії, бронетехніки й авіації.

Обидві сторони конфлікту назвали нові бої наймасштабнішими за останні 22 роки. Втрати, яких зазнав противник, і Азербайджан, і Нагірний Карабах оцінюють у кілька сотень людей, однак самі такі втрати зі свого боку не підтверджують.

Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією почався у 1988 році через те, що населена переважно вірменами Нагірно-Карабаська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.

У 1994 році за посередництва Москви було підписано перемир'я, яке поклало кінець активним бойовим діям у регіоні, але залишило Карабах і навколишні його райони Азербайджану під контролем вірмен.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram