ГоловнаСвіт

ЄС призупинив фінансову допомогу Бурунді

Рішення ЄС про надання фіндопомоги переглядатимуть не рідше двох разів на рік.

ЄС призупинив фінансову допомогу Бурунді
Полиция в Бурунди (Архив)
Фото: EPA/UPG

Євросоюз призупинив пряму фінансову підтримку уряду Бурунді після того, як дійшов висновку, що воно робить не достатньо для політичного врегулювання внутрішнього конфлікту, жертвами якого стали понад 400 осіб.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Згідно із заявою Євроради, цей орган ЄС завершив переговори з Бурунді й оголосив, що вважає недостатніми зобов'язання з урегулюванню кризи, запропоновані бурундійський урядом.

ЄС спонсорує половину річного бюджету Бурунді і раніше ввів санкції щодо посадових осіб, близьких до президента Бурунді.

Єврокомісар із питань міжнародної співпраці та розвитку Невен Міміца заявив, що ЄС, як і раніше, схвалює надання надзвичайної допомоги Бурунді, а також готує проекти для забезпечення базових послуг населенню, але без спрямування ресурсів через уряд.

Рішення ЄС переглядатимуть не рідше двох разів на рік.

Президент Бурунді П'єр Нкурунзіза спровокував кризу в квітні 2015 року, коли вирішив піти на третій термін усупереч мирній угоді, яка у 2006 році поклала кінець 12-річній громадянській війні, в якій загинули 300 тис. осіб. У липні він здобув перемогу на виборах, що обернулося вуличними протестами і сутичками протестувальників із поліцією. Заворушення тривають досі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram