ГоловнаСвіт

США припинили навчання бійців сирійської опозиції

Міністр оборони США обговорив з британським колегою війну в Сирії та Іраку.

США припинили навчання бійців сирійської опозиції
Сирийские повстанцы (архив)

Адміністрація президента США Барака Обами постановила згорнути програму Пентагону з навчання бійців сирійської опозиції, вартість якої становить $500 млн.

Про це пише The New York Times.

За даними видання, Пентагон очікував офіційного повідомлення про припинення програми 9 жовтня. Власне нині міністр оборони США Ештон Картер покинув Лондон після зустрічі з британським міністром оборони Майклом Феллоном, на якій обговорював війну в Сирії та Іраку.

Джерело видання в Пентагоні розповіло, що бійці помірної сирійської опозиції відтепер не проходитимуть освітніх програм у Йордані, Катарі, Саудівській Аравії чи ОАЕ. Навчальні центри діятимуть у Туреччині.

1 жовтня агентство Рейтер повідомило, що ВПС РФ завдали авіаудару по тренувальному табору, де перебували війська помірної сирійської опозиції, навчені ЦРУ.

Росія завдає авіаударів по території Сирії з 30 вересня. За даними США й інших країн Заходу, жертвами обстрілів стають представники помірної сирійської опозиції, а не бойовики "Ісламської держави", боротьба з якими, згідно із заявами Росії, є основною метою РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram