ГоловнаСвіт

Останній із засновників Pirate Bay вийшов на свободу

Тюремна епопея Готтфріда Свартхольма добігла кінця

Останній із засновників Pirate Bay вийшов на свободу
Фото: idigid.wordpress.com

Один із трьох засновників торрент-трекера Pirate Bay Готтфрід Свартхольм, відомий як Anakata, відсидів тюремний термін у Швеції і вийшов на свободу, пише Guardian.

Свартхольма у 2011 році заочно засудили до року в'язниці за порушення авторських прав, але оскільки ніхто, навіть адвокат, не знав його місцезнаходження, за грати він сів тільки у 2012 році. Свартхольм знайшовся у Камбоджі, після чого його депортували до Швеції відбувати покарання.

У 2013 році йому висунули нове звинувачення у хакерстві і шахрайстві і додали два роки. Пізніше апеляційний суд виправдав Свартхольм по одному епізоду і скоротив другий термін до одного року.

Однак досидів він його не до кінця. У кінці 2014 року Свартхольма екстрадували до Данії, де він отримав 3,5 року в'язниці за злом поліцейських комп'ютерів. У серпні 2015 року датська влада помилувала Свартхольма за хорошу поведінку, відправила його назад до Швеції, де він відсидів останній місяць свого тюремного ув'язнення і нарешті вийшов на свободу.

Свартхольм звільнився останнім із засновників Pirate Bay. Петера Сунде відпустили в листопаді 2014 року. Фредерік Ней, якого заарештували в Таїланді за кілька днів до того, як Сунде вийшов на свободу, відсидів 200 днів у шведській в'язниці; термін його ув'язнення закінчився 1 червня 2015 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram