ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Самарі оштрафували місцеву компанію за рекламу з Обамою

Федеральну антимонопольну службу Росії звинуватили в симпатії до президента США

Самарське управління Федеральної антимонопольної служби (ФАС) Росії оштрафувало самарську компанію ТОВ "Елвес" за рекламу водонагрівачів, в якій фігурував президент США Барак Обама.

Про це йдеться у повідомленні ФАС.

Барак Обама на рекламі російських водонагрівачів
Фото: pikabu.ru
Барак Обама на рекламі російських водонагрівачів

Згідно з повідомленням, за ознаками порушення законодавства про рекламу стосовно ТОВ "Елвес" порушили справу на підставі заяви громадян. Вони долучили фотографії рекламних щитів, де був зображений чоловік, схожий на Обаму, з підписом "А немитим сажотрусам сором і ганьба!".

Відомство нагадує, що згідно з чинним законодавствам, не допускається в рекламі використання лайливих слів, непристойних, образливих образів і так далі.

"Таким чином, зазначена реклама містить ознаки порушення частини 6 статті 5 Федерального Закону "Про рекламу", у зв'язку з чим управління порушило відповідну справу", - сказано в повідомленні.

ТОВ "Елвес" оштрафували на 10 тис. Рублів ($150). Раніше, 7 серпня, компанію оштрафували на 100 тис. рублів ($1500).

"Наші партнери вважають це рішення політично мотивованим керівництвом УФАС, яке має особисті симпатії до зображеного на рекламі президента Сполучених штатів Америки Барака Обами, зусиллями якого наша країна зазнає міжнародних санкцій і увергається в пучину економічної кризи", - прокоментував сайту "Волганьюс" засновник компанії "Елвес" Костянтин Федотов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram