ГоловнаСвіт

Туреччина витратила $7,6 млрд на утримання сирійських біженців

Сьогодні Туреччина приймає найбільшу кількість біженців у світі

Туреччина витратила $7,6 млрд на утримання сирійських біженців
Архив
Фото: EPA/UPG

Туреччина, яка приймає у себе найбільшу кількість біженців у світі, станом на сьогодні витратила $7,6 млрд на утримання 2,2 млн сирійців, які втекли в цю країну.

Про це заявив віце-прем'єр Туреччини Нуман Куртулмус, інформує агентство Рейтер.

Довжина турецько-сирійського кордону становить близько 900 кілометрів. Туреччина використовує "політику відкритих дверей" щодо тих, хто втік від громадянської війни, яка триває вже п'ять років у Сирії.

За словами Куртулмуса, за цей час підрозділи турецької берегової охорони врятували 53228 осіб, 274 людини померли.

Через нестабільну ситуацію в країнах Північної Африки та Близького Сходу у європейські держави прибуває все більше мігрантів. За планом Єврокомісії, біженці мають розподілятися по країнах ЄС пропорційно до населення, економіки, рівня життя у державах. Так, Франція мусить розмістити 14,7% біженців, Німеччина - 18,42%. Загалом держави Євросоюзу домовилися прийняти у себе 32 тис. мігрантів протягом двох років. Однак Німеччина, найпопулярніша у мігрантів країна ЄС, очікує до кінця року отримати 800 тис. заявок на надання статусу біженця.

У Європі зафіксовано рекордний наплив мігрантів, які рятуються від війни, переслідувань та економічних труднощів влітку цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram