ГоловнаСвіт

Найбільший інтернет-магазин Китаю заблокував доступ на свій сайт для жителів Криму

Жителів окупованого півострова продовжують позбавляти доступу до іноземних сервісів.

Найбільший інтернет-магазин Китаю заблокував доступ на свій сайт для жителів Криму
Фото: EPA/UPG

Популярний китайський інтернет-магазин Aliexpress заблокував для жителів анексованого Росією Криму доступ на свій сайт.

Як повідомляє агентство "Крым Медиа", коли користувачі з Криму заходять на сайт, їх просять відредагувати адресу доставки і вказати новий регіон. Але в списку серед російських суб'єктів немає ні Севастополя, ні Республіки Крим. Тож тепер кримчани не можуть замовити товар на свою адресу. Офіційно в компанії поки що не коментують такого рішення.

Інтернет-магазин Aliexpress входить до складу холдингу Alibaba Group. 34,4% акцій компанії належить японському банку SoftBank, 24% - американській компанії Yahoo!

Зазначимо, що раніше влада Китаю заборонила держпідприємствам співпрацювати з кримськими компаніями. Крім того, наприкінці минулого року США заборонили своїм компаніям надавати кримчанам доступ до поширених інтернет-сервісів. Згідно з відповідним указом президента Барака Обами, американські сервіси повинні відмовляти кримчанам у реєстрації, стягуванні й активації продуктів.

Обмеження для кримчан уже ввели компанії Google, Apple, Hewlett-Packard і Dell, найбільший у світі реєстратор доменних імен GoDaddy Group, розробник ігор Valve Corporation, інтернет-магазин Amazon, платіжні системи PayPal, Visa і MasterCard.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram