ГоловнаСвіт

В Іспанії захисники тварин побилися з шанувальниками забігів биків

Захисники прав тварин зібрали 120 тис. підписів з вимогою заборонити забіги з биками.

У місті Тордесильяс (Вальядолід) на північному заході Іспанії у вівторок, 15 вересня, сталися сутички між захисниками тварин та учасниками традиційного свята (фієсти) Торо де ла Вега - забігу биків.

Про це повідомляє euronews.

Торо де ла Вега відбувається щороку третього вівторка вересня в Тордесильяс. Церемонія полягає в переслідуванні бика вулицями зі списами в руках і в наступному вбивстві понівеченої тварини.

Активісти, які виступають проти організації видовища, утворили живий ланцюг на одній з вулиць Тордесильяса і вивісили банер із зверненням від імені бика: "У мене теж є право на фієсту!".

"Ми приїхали сюди з усієї Іспанії, щоб захистити цю тварину від тортур. Багато людей в місті провокували і нападали на нас", - розповіли захисники прав тварин.

Захисники прав тварин зібрали 120 тис. підписів з вимогою заборонити церемонію. Петицію було передано голові опозиційної Соціалістичної партії Іспанії Педро Санчесу, який одночасно займає пост мера Тордесильяса.

Щороку в Іспанії відбувається понад 15 тис. фієст із забігами биків. Це літо було одним з найнебезпечніших, оскільки тварини затоптали більш як десятьох бігунів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram