ГоловнаСвіт

Путін заявив про готовність Башара Асада вести діалог із сирійською опозицією

Президент РФ заявив, що обговорив з Обамою можливість створення міжнародної коаліції у боротьбі з тероризмом і екстремімзом

Путін заявив про готовність Башара Асада вести діалог із сирійською опозицією
Башар Асад и Владимир Путин
Фото: EPA/UPG

Президент Сирії Башар Асад готовий вести переговори з представниками "здорової" опозиції, а також допускає можливість проведення дострокових парламентських виборів у країні.

Про це заявив президент РФ Володимир Путін під час візиту до Владивостока, інформує euronews.

Путін заявив, що обговорив з президентом США Бараком Обамою можливість створення міжнародної коаліції у боротьбі з тероризмом і екстремімзом.

На думку російського лідера, для виходу з сирійської кризи слід знайти політичне рішення: "Об'єднання зусиль у боротьбі з тероризмом має йти паралельно з політичним процесом у самій Сирії. І президент Сирії, до речі, з цим згоден, аж до проведення дострокових виборів, скажімо, в парламент, налагодження контактів з так званою "здоровою" опозицією, залучення їх до управління".

Путін також заявив, що поки занадто рано говорити про військову участь Росії в боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава" на території Сирії.

Тим часом, раніше повідомлялося, що у Сирії з'явилася російська авіація. У міноборони РФ цю інформацію заперечують. Проте, як повідомлялося раніше в п'ятницю, Росія відправляє військових до Сирії із Севастополя.

Тим часом у самій Сирії зберігається напружена ситуація. Так, 2 вересня здійснено теракт у місті Латакія, який вважається оплотом Башара Асада. Від вибуху замінованого автомобіля тут загинули 10 людей, десятки отримали поранення.

Нагадаємо, Росія - давній союзник президента Сирії Башара Асада - перешкоджає зусиллям західних держав засудити чи закликати його до відставки. Захід звинувачує Росію в поставках зброї до Сирії, де, за даними ООН, з березня 2011 року загинуло понад 200 тис. осіб. Крім того, Сирія є останнім плацдармом Росії на Близькому Сході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram