ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Єкатеринбурзі порушили справу після "вигулювання" дівчинки на повідку

Уповноважений з прав дитини РФ назвав жахливим випадок "прогулянки" дівчинки на повідку

Слідчі Єкатеринбурга (Росія) порушили кримінальну справу про неналежне поводження з дітьми після публікацій у ЗМІ про те, що місцева мешканка "вигулювала" маленьку дівчинку на повідку.

Про це повідомляється на сайті Слідчого комітету у Свердловській області.

Кримінальну справу порушено за статтею про неналежне виконання обов'язків з вихованню неповнолітнього (стаття 156 Кримінального кодексу). Зараз співробітник Слідчого комітету і поліцейські встановлюють особи дівчинки і жінки, яка "вигулювала" її на повідку, а також шукають свідків.

Раніше 24 липня ЗМІ опублікували відеозапис, імовірно, знятий чотири дні тому в парку "Зелений гай" в Єкатеринбурзі. На відео жінка "вигулює" на повідку маленьку дівчинку. На руки дівчинки вдягнуто рукавички, вона пересувається рачки.

Уповноважений з прав дитини в Росії Павло Астахов написав у своєму твіттері, що його представник у Свердловській області розбирається "у жахливому випадку "прогулянки" дівчинки на повідку". Астахов підкреслив, що "таке жорстоке поводження з дитиною неприпустиме і злочинне".

Зазначимо, що знайшлися й ті, хто зустрічав з жінку з дівчинкою, яка показувала собаку, раніше. Одна з мешканок Єкатеринбурга стверджує, що дитина гавкає, виконуючи команди жінки, і "дає лапу". Хтось припустив, що жінка з дівчинкою старцюють біля монастиря, розташованого поруч із парком. Згодом "Интерфакс" повідомив, що настоятельку Ново-Тихвінського жіночого монастиря біля "Зеленого гаю" дійсно опитали поліцейські.

Ще одна жінка розповіла журналістам, що спілкувалася і з дівчинкою, і з жінкою, яка доводиться дитині бабусею. "Дівчинка ходила на заняття в центр розвитку, в якому і ми займалися. Їй приблизно 5 років, вона трохи агресивна, але, як багато дітей, не сказати щоб ненормальна, вона грала в кішечок, але до такої міри не доходила. А от бабуся дивна, і розмови у неї дивні. Завжди ходить з цією сумкою, в якій у будь-яку погоду лежить або дублянка, або куртка", - повідомила читачка.

"Поки складно сказати, чи йде мова про порушення прав дитини, чи це якась гра. Може, у дитини якесь захворювання, і таким чином жінка тренує її м'язи? Адже, якщо придивитися, на руки дівчинки вдягнуто рукавиці. Це означає, що вона не спонтанно стала на коліна і вирішила пробігтися, а таке відбувається регулярно. У будь-якому разі, повторю, якісь висновки робити рано", - прокоментував Znak.com неоднозначне відео прес-секретар МВС регіону Валерій Горілих.

У своєму коментарі він також нагадав, що у деяких країнах Євросоюзу давно використовуються спеціальні дитячі повідки і це вважається нормальним - таким чином батькам простіше захищати гіперактивних дітей від небезпеки. Варто зазначити, такі пристосування продаються і в російських магазинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram