ГоловнаСвіт

Французький депутат з "чорного списку" РФ назвав візит колег у Крим ганьбою

Пропутінський французький депутат купив футболку, що ображає Обаму

Французький депутат з "чорного списку" РФ назвав візит колег у Крим ганьбою
Брюно Ле Ру
Фото: Wikipedia

Глава фракції владної соціалістичної партії у Національних зборах Франції Брюно Ле Ру (Bruno Le Roux) заявив, що відчуває почуття сорому через візит групи французьких парламентарів у Крим.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на радіостанцію France Info.

"Це ганьба. Соромно, що ці 10 парламентарів вирушили до Криму, ніяк не поінформувавши про це українську владу. Це ганьба для французького парламенту", - заявив він в ефірі радіостанції.

Французькі ЗМІ зазначають, що Ле Ру включено в російський стоп-лист європейців, яким заборонено в'їзд в РФ.

Делегація, що складається з 10 депутатів Національних зборів і членів Сенату Франції, прибула до Криму в четвер після зустрічі в Москві з головою Держдуми РФ Сергієм Наришкіним.

"Наша поїздка сюди багато шуму зчинила у Франції. Я щасливий бути тут, щоб підкреслити, що ми вільні. Це свобода людей, обраних народом, на пересування у світі, а також свобода народів самим обирати свою долю", - сказав глава делегації Тьєррі Маріані.

"Ми мали дуже серйозні розбіжності з міністром закордонних справ (Франції). Я йому сказав, що навіть якщо уряд не погоджується з цим кроком, ми не є його частиною. Я поважаю позицію французького уряду, і я поважаю позицію Національних зборів, однак це моя особиста позиція", - додав парламентар. При цьому він заявив, що події в Криму могли б розвиватися за донецьким сценарієм, якби не проведений референдум, за підсумками якого Крим анексувала Росія.

У п'ятницю, 24 липня, як повідомляє "Інтерфакс", французька делегація відвідала музей панораму "Оборона Севастополя у роки Кримської війни", також представники парламенту Франції оглянули морську пристань і головну в місті площу - площу Нахімова.

"Після всього, що ми тут побачили і почули, ми розуміємо, що повернення Криму до Росії - це лише історична закономірність і наслідок всієї попередньої історії", - сказав Маріані журналістам у Севастополі.

Крім того, один із членів французької делегації, сенатор від Парижа Ів Поццо ді Борго, купив майку, на якій зображені президент США Барак Обама і його російський колега Володимир Путін. "Обама, ти чмо", - написано під малюнком.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що делегація французьких парламентарів заявила, що у кримських татар немає проблем.

Раніше МЗС Франції попередило парламентарів, що не схвалює візит на анексований Росією півострів. У свою чергу, один із членів делегації, Поццо ді Борго, заявив, що його візит не означає "визнання анексії Криму".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram