ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

РПЦ боротиметься з корупцією в Росії, виховуючи росіян у дусі християнських цінностей

РПЦ і Рахункова палата РФ підписали угоду про співпрацю

РПЦ боротиметься з корупцією в Росії, виховуючи росіян у дусі християнських цінностей
Фото: novayagazeta.ru

Голова Рахункової палати Росії Тетяна Голікова і глава Російської православної церкви (РПЦ) патріарх Кирило підписали у Тронному залі Данилового монастиря договір про спільну боротьбу з корупцією у країні.

Про це повідомляє РИА Новости.

Церква збирається допомагати державі в боротьбі з розкраданнями, намагаючись виховувати росіян у дусі християнських цінностей.

Під час підписання договору патріарх заявив, що Рахункова палата - "єдиний сильний орган, здатний контролювати використання бюджетних коштів", інформує агентство.

Водночас, вважає предстоятель РПЦ, щоб зупинити розкрадання необхідно працювати з душами, оскільки "лише владних важелів у боротьбі з корупцією недостатньо".

За словами глави РПЦ, корупція роз'їдає людську особистість. "А якщо корупція набуває значних масштабів, то вона роз'їдає здорову тканину людського суспільства і підриває підвалини держави", - сказав патріарх.

Глава Рахункової палати Тетяна Голікова у відповідь на слова предстоятеля РПЦ заявила, що підписаний договір сприятиме "протидії корупції, екстремізму і духовній експансії, і водночас відродженню культурних та історичних цінностей Російської Федерації". На думку Голікової угода є прикладом правильної співпраці церкви і держави.

У 2011 році патріарх Кирило вже підписував угоду з Тетяною Голіковою, коли вона обіймала посаду міністра охорони здоров'я і соціального розвитку. Тоді представники двох інститутів домовилися разом займатися запобіганням абортів, профілактикою ВІЛ/СНІДу та зміцненням інститутів сім'ї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram