ГоловнаСвіт

Російський сенатор побачив пропаганду одностатевих шлюбів у смайликах Facebook

"Гомосексуальні стосунки навіюються користувачам на підсвідомому рівні", - заявив чиновник

Російський сенатор побачив пропаганду одностатевих шлюбів у смайликах Facebook
Фото: EPA/UPG

Сенатор від Брянської області Російської Федерації Михайло Марченко просить Роскомнагляд втрутитися в політику соціальної мережі Facebook і заборонити пропаганду одностатевих шлюбів у вигляді картинок-стікерів.

Про це він заявив у коментарі газеті "Известия".

На думку Марченка, гомосексуальні стосунки "навіваються користувачам на підсвідомому рівні". Парламентар зазначив, що цим ресурсом переважно користуються діти і молодь, погляди і переконання яких ще не сформувалися.

"Основними користувачами соціальних мереж, як відомо, є діти та молодь, погляди і переконання яких ще не сформувалися і чутливі до впливу. Ненав'язливо, у вигляді смішних картинок у форматах повідомлень, публікуються зображення чоловіка з чоловіком або жінки з жінкою, до цих же пар додаються діти, а також є вибір картинок із прапорами гей-руху під гаслом "Гордість", - пояснив Марченко.

За його словами, ці смайлики є "пропагандою, не сумісною з російськими сімейними цінностями і з законодавством", яка "може дуже дорого коштувати державі в майбутньому". Чиновник заявив, що "такі цінності орієнтують молодь на відмову від створення традиційних сімей і появи дітей".

стікери "Гордість" в Facebook
Фото: facebook.com
стікери "Гордість" в Facebook

"Думаю, що Роскомнагляд може вплинути на цю ситуацію і направити соцмережам рекомендації щодо того, як вони повинні працювати в Росії", - зазначив сенатор.

У свою чергу, прес-секретар Роскомнагляду Вадим Ампелонський повідомив, що відомство наразі не отримало офіційного звернення сенатора, тому коментувати що-небудь рано.

Нагадаємо, телеканал "Россия 1" використав фейкове відео з зображеннями голих чоловіків у дитячій спальні як приклад гей-пропаганди серед дітей у США. На відео хлопчик заходить у свою спальню, дивиться на стіну над ліжком і скрикує від подиву. Потім камера повертається і показує, що на стіні намальовані голі чоловіки.

В оригінальному ролику на стіні у дитячій спальні був намальований монстр-трак - автомобіль з великими колесами для спеціальних змагань. Саме відео було рекламою компанії Fathead, що займається розписом стін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram