ГоловнаСвіт

Франція заморозила банківські рахунки у справі Магнітського на мільйони євро

Таких заходів ужито у зв'язку з підозрою у відмиванні грошей за допомогою шахрайських схем.

Франція заморозила банківські рахунки у справі Магнітського на мільйони євро
Фото: russia-insider.com

Французька влада заморозили кілька банківських рахунків під час розслідування справи юриста Сергія Магнітського.

Як повідомляє Reuters із посиланням на свої джерела, таких заходів ужито у зв'язку з підозрою у відмиванні грошей за допомогою шахрайських схем.

Повідомляють також, що правоохоронні органи заарештували уродженку Росії, яку допитали про джерело походження цих грошей. Інформації про затриману, а також приналежності заморожених рахунків і точної суми коштів на них не розголошують.

Франція почала розслідування корупційних схем після скарги голови інвестфонду Hermitage Capital Білла Броудера, з яким раніше співпрацював Магнітський. Броудер надав слідству свідчення переказування до Франції і Люксембургу доходів від шахрайства на загальну суму 230 млн доларів, що, як стверджують позивачі, є частиною викритої Магнітським афери.

Нагадаємо, юрист Сергій Магнітський загинув під час слідства в СІЗО "Матроська тиша" 16 листопада 2009 року в Росії за нез'ясованих обставин. Він пробув в ув'язненні майже рік. Його смерть спровокувала широкий громадський резонанс. За версією глави Hermitage Вільяма Браудера, юрист Hermitage став жертвою злочинної групи, що включає можновладних російських чиновників і силовиків.

Сам Магнітський стверджував, що викрив схему розкрадання з бюджету 5,4 млрд рублів співробітниками правоохоронних органів за допомогою податкової служби. Результати розслідування обставин смерті Магнітського, проведеного Hermitage, були визнані західними країнами, в тому числі США, і лягли в основу "списку Магнітського" - документа, в якому зібрано прізвища всіх осіб, причетних, за версією Hermitage, до смерті юриста.

У жовтні 2014 року Слідчий комітет РФ вкотре відмовився поновити розслідування справи про загибель юриста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram