ГоловнаСвіт

Інформатора у справі Магнітського, який помер у Британії, отруїли

Перепиличний помер 2012 року під час пробіжки.

Інформатора у справі Магнітського, який помер у Британії, отруїли
Александр Перепиличный

44-річного російського бізнесмена Олександра Перепиличного, який 2012 року помер у графстві Суррей Великобританії від аритмії серця, незадовго до цього отруїли. Перепиличного вважали "суперінформатором" у справі про відмивання в Європі грошей російськими чиновниками, пов'язаними зі справою Сергія Магнітського.

"На попередніх слуханнях у рамках дізнання з'ясувалося, що нові дослідження, здійснені провідним експертом з отрут, виявили у вмісті шлунка містера Перепиличного хімікат, тісно пов'язаний зі смертельно небезпечною токсичною речовиною рослинного походження", - пише в понеділок британська газета Independent.

Зараз, зазначає Independent, проводять термінові дослідження, завдання яких - установити, чи може присутність хімікату в організмі Перепиличного бути доказом того, що бізнесмен проковтнув рослинну отруту незадовго до смерті.

Отруту швидкої дії використовують доволі рідко, і, за даними видання, останнім відомим випадком її застосування було вбивство 2011 року китайського мільярдера Луна Ліюаня, якому отруту, імовірно, підмішали в печеню.

Суддя спочатку відмовлявся заслуховувати покази свідків, пов'язані з біографією Перепиличного, але тепер він зазначив, що масштаб розслідування може змінитися, якщо версія отруєння отримає підтвердження. Нагадаємо, восени 2012 року Перепиличний раптово помер під час пробіжки неподалік від свого особняка в місті Вейбридж.

Перепиличний був пов'язаний з відомим викрадачем людей, кримінальним авторитетом Шиліним, крім того, загиблий бізнесмен мав комерційний спір із громадянином Росії Дмитром Ковтуном, обвинуваченим прокуратурою Великобританії в причетності до отруєння колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram