ГоловнаСвіт
Спецтема
Запрет пропаганды гомосексуализма

"Роccия 1" використовувала фейкові відео як приклад гей-пропаганди серед дітей у США

Телеканал уже не раз викривали в публікації недостовірної інформації

Телеканал "Россия 1" розповів про пропаганду гомосексуальних стосунків у США, показавши змонтоване відео із зображеннями голих чоловіків у дитячій спальні.

Сюжет вийшов у передачі "Спеціальний кореспондент" 28 листопада, запис якої доступний на сайті телеканалу.

На відео хлопчик заходить у свою спальню, дивиться на стіну над ліжком і скрикує від подиву. Потім камера повертається і показує, що на стіні намальовані голі чоловіки, зокрема яі займаються сексом.

"Ерозія моралі, породжена за океаном, розмивання інституту шлюбу - Європа покірливо бере приклад у США. Невже такою має бути дитяча кімната?", - промовляє закадровий голос російського ведучого.

Використаний авторами передачі ролик - підробка, поширена в інтернеті наприкінці 2012 року. В оригінальному ролику на стіні в дитячій спальні був намальований монстр-трак - автомобіль з великими колесами для спеціальних змагань. Саме відео було рекламою компанії Fathead, що займається розписом стін.

Раніше канал "Россия 1" викривали в публікації недостовірної інформації про конфлікт в Україні. У травні сюжет про бої під Слов'янському було проілюстровано відеозаписом 2012 року, зробленим під час контртерористичної операції в Кабардино-Балкарії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram