ГоловнаСвіт

Із "Містраля" вкрали високотехнологічне обладнання, - ЗМІ

Поліція не знайшла слідів злому на місці злочину

Із "Містраля" вкрали високотехнологічне обладнання, - ЗМІ
"Мистраль"
Фото: ouest-france.fr

Із корабля-вертольотоносця "Владивосток" типу "Містраль", побудованого для Росії, винесли високотехнологічне обладнання.

Про це повідомляє французьке видання Lepoint.

Зокрема, із "Містраля" зловмисники вкрали жорсткі комп'ютерні диски, апаратуру для передачі даних та інше високотехнологічне обладнання, встановлене компанією Thales.

Про крадіжку стало відомо 25 листопада. За попередніми даними, поліція не виявила слідів злому на місці злочину. Поки що немає жодних даних про те, хто міг скоїти крадіжку. Триває розслідування.

Нагадаємо, 25 листопада президент Франції Франсуа Олланд призупинив передачу "Містраля" Росії до особливого розпорядження. У відповідь Росія пригрозила Франції судом.

"Рособоронекспорт" і французька компанія DCNS уклали контракт на будівництво двох вертольотоносців типу "Містраль" вартістю €2 млрд у червні 2011 року. За умовами договору, термін здачі першого корабля - 1 листопада 2014 року, однак його терміни за погодженням сторін могли перенести. У разі невиконання домовленості сума неустойок і штрафів може сягати €3 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram