ГоловнаСвіт

Індія вводить електронні візи, в тому числі для українців

Тепер оформити індійську візу можна буде за 4 дні до поїздки, без візиту до консульства

Індія вводить електронні візи, в тому числі для українців
Архивное фото
Фото: www.segodnya.ua

Індія ввела електронні візи для туристів з 43 країн, включаючи Україну. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Індії Аніл Госвамі, INTV з посиланням на ТАСС.

"Тепер туристи, які вирушають до Індії, повинні будуть не пізніше ніж за чотири дні до початку поїздки заповнити анкету на спеціально створеному сайті в Інтернеті, завантажити туди свою фотографію та копію першої сторінки паспорта, оплатити за допомогою банківської карти - також через сайт - візовий збір у розмірі $60. Протягом 72 годин після завершення цієї процедури видається електронна віза, яку перевірятимуть у туристів після прильоту в країну", - йдеться в повідомленні.

Як пояснив міністр, електронна віза поширюється на туристичні та ділові поїздки терміном до 30 днів, а також видається прибуваючим в країну з метою відвідування родичів і друзів, проходження лікування. Віза діятиме в дев'яти місцевих аеропортах - в Делі, Мумбаї, Калькутті, Ченнаї, Бангалорі, Хайдарабаді, Тіруванантапурамі, Гоа і Коччі.

Окрім українців електронну візу зможуть отримати росіяни, бразильці, ізраїльтяни, американці, мексиканці та австралійці.

За словами Госвамі, протягом півроку список країн буде розширено. "Ми плануємо включити в нього всі без винятку країни", - підкреслив він.

З січня по вересень поточного року Індію відвідали майже п'ять мільйонів туристів з-за кордону.

Як повідомляли раніше, Німеччина з 1 листопада скасовує для українців плату за візи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram