ГоловнаСвіт

Ємен вирішив просити про членство у Раді співробітництва країн Перської затоки

Співпраця з арабськими державами Перської затоки дозволить Ємену поліпшити економічну ситуацію

Ємен вирішив просити про членство у Раді співробітництва країн Перської затоки

Уряд Ємену вирішив просити про членство у Раді співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ).

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на прес-секретаря єменського уряду Раджа Баді.

"Наступного місяця ми представимо у Саудівській Аравії план, який підготує Ємен до включення у (РСАДПЗ)", - сказав Баді.

Рада співробітництва арабських держав Перської затоки (РСАДПЗ) - регіональна закрита міжнародна організація, членами якої є Бахрейн, Катар, Кувейт, ОАЕ, Оман і Саудівська Аравія. Організація створена 25 травня 1981 року, її політика визначена у Хартії, ратифікованій у 1982 році. Основна мета організації - координація, співпраця та інтеграція у всіх економічних, соціальних і культурних справах. Відносне регулювання було здійснено в економічних і фінансових питаннях; комерції, митниці і комунікаціях; освіті та культурі; соціальних проблемах і проблемах охорони здоров'я; ЗМІ та туризмі; у законодавчих та адміністративних питаннях. Угода також має стимулювати науковий і технологічний прогрес у промисловості, сільському господарстві та збереження водних ресурсів.

За умовами Об'єднаної економічної угоди, тарифні бар'єри між шістьма державами-членами були скасовані, і народи Затоки вільні у відкритті провадження та здійсненні контрактів у будь-якій державі на рівних правах. Органи Ради співробітництва держав Перської затоки включають Верховну раду глав держав, які зустрічаються щороку, Раду міністрів, яка засідає раз на три місяці. Генеральний секретаріат знаходиться в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія.

Проіранськи шиїтські бойовики-хоусити в останні тижні активно намагаються захопити владу у Ємені. Проти них 26 березня почала діяти коаліція сунітських країн на чолі з Саудівською Аравією, чиї ВПС регулярно завдають ударів по об'єктах повстанців у Ємені. Ця операція отримала назву "Буря рішучості". 21 квітня Саудівська Аравія заявила про припинення операції "Буря рішучості" і початок нової фази - "Відродження надії". Проте, весь цей час коаліція далі завдаває повітряних ударів. Жителі столиці скаржаться на відсутність води та електропостачання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram