ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві проведуть молебні на підтримку імпортозаміщення

Росіяни все частіше вдаються до молебнів для вирішення своїх проблем.

У Москві проведуть молебні на підтримку імпортозаміщення
Фото: EPA/UPG

У храмах Москви в середині квітня почнуться молебні на допомогу фермерам, а також на підтримку імпортозаміщення.

Про це заявив заступник голови Синодального відділу взаємодії Церкви і суспільства Російської православної церкви Роман Богдосаров, пишуть "Известия".

"Ми сподіваємося, що молебні допоможуть хліборобам, які прагнуть мирно трудитися. Люди, які працюють на землі, намагаються підняти наше російське сільське господарство, отримати гарний врожай і, як наслідок, посприяти процесу імпортозаміщення в країні", - сказав Богдосаров.

Як зазначив священнослужитель, в нинішній економічній ситуації держпідтримка надається великим аграрним компаніям, а фермери відчувають постійний тиск і з боку регіональної влади, і з боку виробників насіння, які підвищують ціни.

За словами Богдосарова, після Великодня (цього року свято припадає на 12 квітня - ред.) Синодальний відділ визначить, коли і як часто будуть проходити молебні. Він додав, що сільські священики, за дореволюційною традицією, регулярно проводять богослужіння за добрий врожай.

У березні в одному з храмів Москви на прохання постраждалих від кризи жителів столиці відслужили молебень за дарування Божої допомоги іпотечним позичальникам, які опинилися на межі банкрутства.

У серпні 2014 року, коли значна частина Росії була охоплена природними пожежами, в московській церкві провели молебень про збереження лісів. У серпні 2013-го протоієрей Всеволод Чаплін закликав віруючих помолитися за позбавлення лісів Підмосков'я від нашестя жука-короїда.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram